Patiënt

Ieder mens loopt in zijn leven tegen problemen aan, die het geestelijk en lichamelijk evenwicht ernstig kunnen verstoren. Huis van Raad biedt hulp om de balans in uw geestelijke gezondheid te herstellen, dit verwezenlijken wij door middel van de volgende punten:

  • Huis van Raad heeft korte toegangstijden en de behandeling vindt plaats in wijk of dorp.
  • Het eerste contact is direct met de beoogde behandelaar, die goed bekend is bij verwijzer.
  • De behandeling is laagdrempelig, ze vinden plaats in de huisartsenpraktijk met zelfde wachtkamer als de huisarts.
  • De behandelaar is generalist, alle ambulante zorg binnen de GGZ is mogelijk. De behandelaar kent en herkent de patiënt en zijn/haar omgeving.
  • HKZ accreditatie (kwaliteitseisen) is per augustus 2023 toegekend.

Zorg aanbod

Wij behandelen in principe alle soorten van problematiek die binnen de Nederlandse zorgverzekering binnen de tweede lijn GGZ wordt vergoed. Echter bij ernstige eetstoornissen, ernstige verslavingen, cognitieve aandoeningen en zeer crisisgevoelige problematiek kunt u beter naar elders worden verwezen. Als u nog geen 18 jaar oud bent, kunt u niet bij ons terecht. U zult in dat geval verwezen moeten worden naar een instelling of praktijk voor jeugd GGZ.

Een psychodiagnostisch onderzoek (naar bijvoorbeeld ADHD of autisme) wordt zonder behandelvraag in principe niet vergoed door de zorgverzekering. Zo ook behandeling van aanpassingsstoornissen en/of relatieproblemen. De kosten hiervan zijn hoog, overleg daarom altijd vooraf.